Niska- hartiavaivat

Etenkin paljon autoilevilla on vaarana saada iskiaskipu selkään. Tällöin selkäkipu säteilee alaraajaan, useimmiten polven alapuolelle. Voimakkaan iskiasoireilun aiheuttaa useimmiten välilevytyrä.

Iskiaskipu vaivaa tavallisesti muutaman kuukauden ajan, mutta se ei aiheuta pysyviä heikkouksia. Iskias voi joskus tosin uusiutua. Vaivasta selvitään silti yleensä ilman leikkausta. Joskus harvoin välilevytyrä voi pullistua selkäydinkanavaan ja aiheuttaa muun muassa virtsaamisvaikeuksia sekä tunnottomuutta sukupuolielimissä. Tällöin pikainen päivystysleikkaus on paikallaan.
Niskakipu on yleinen vaiva. Se paranee usein hyvin, kun sitä hoidetaan oikein. On tärkeää tietää, mistä niskakipu johtuu. Kun tiedetään kivun syy,kipu on helpompi parantaa. Niska- ja hartiavaivoissa on monenlaisia oireita.

Tavallisia oireita ovat:

  • paikallinen kipu eli pienellä alueella oleva kipu niskan lihaksissa
  • särky niskan lihaksissa
  • väsymyksen tunne niskan lihaksissa huimaus
  •  sormien puutuminen eli pistely sormissa.
Jotkut niskakivun oireet  tarvitsevat lääkärin hoitoa heti.
Mene lääkäriin, jos:
  • kipu on sietämätöntä
  • lihakset tuntuvat heikoilta.
Työasentosi vaikuttaa hyvinvointiisi. Työasento tarkoittaa sitä, miten istut tai seisot, kun teet työtä. Kun istut hyvässä asennossa, voit ehkäistä monenlaisia kipuja. Niskakipu johtuu usein siitä, miten liikut tai millaisessa asennossa teet työtä. Tämä tarkoittaa työasentoa, sekä työpaikalla että kotitöissä.

Tarkista ensimmäiseksi, että työasentosi ja työtapasi ovat sellaiset, että ne sopivat sinulle. Voit pyytää apua  työpaikkasi terveyshuollosta. Terveyshuollon työntekijä voi tarkistaa,  että työpisteesi on sinulle sopiva eli esimerkiksi tuoli ja pöytä ovat oikealla korkeudella. Pidä välillä taukoa työstä. Silloin lihakset saavat lepotauon. Nouse seisomaan ja venyttele lihaksia. Näin ne eivät jäykisty ja kipeydy.

Nämä tuotteet auttavat niska- hartiavaivoihin

        


    
    

Tietoa sivustosta


Tällä sivustolla esitellään ergonomiaratkaisuja ja kerrotaan ajankohtaisia asioita ergonomiasta. Näiden tuotteiden avulla vältät niska-, hartia- ja selkävaivoja.

Sivusto tarjoaa myös esitteitä, tuotekuvia ja esityksiä maan johtavista ergonomiatuotteista. Myynti tapahtuu aina valtuutetun jälleenmyyjän kautta.

info@ergofinland.fi / (09) 7597 330