Langaton verkkoyhteys tuhoksi mieskunnolle?

Langaton verkkoyhteys voi olla vahingoksi miehen siittiösoluille.

 


(COLOURBOX/MVPHOTOS)

Laboratoriokokeissa on todettu, että siemensyöksyn jälkeen sperma vaurioituu merkittävästi jo neljän tunnin altistamisesta langattomalle yhteydelle. Altistuksen jälkeen siittiöiden liikkuminen hidastui ja niiden kantama geneettinen koodi muuttui.

Tutkijat huomauttavat, ettei miesten kannata huolestua asiasta ennen aikojaan. Laboratoriotestit eivät vielä tarkoita, että sama ilmiö tapahtuisi myös tosielämän olosuhteissa.

Fertility and Sterility -lehdessä julkaistu tutkimus vaatii kuitenkin lisäselvityksiä.

Tutkimuksen toteutus

Tutkimuksessa seurattiin 29 terveeltä luovuttajalta otettua siemennestenäytettä. Näytteet jaettiin kahteen purkkiin. Toinen niistä asetettiin neljäksi tunniksi lähelle kannettavaa tietokonetta, joka oli langattomassa yhteydessä internetiin. Toista säilöttiin samantyyppisissä olosuhteissa, mutta ilman tietokonetta.

Tutkijat epäilevät, ettei muutos johdu kannettavan koneen lämpenemisestä, vaikka kuumuus voi vaurioittaa spermaa.

Ejakuloitu sperma vailla kehon suojaa

Brittiläinen asiantuntija Allan Pacey kommentoi tutkimusta todeten, että johtopäätösten vetämisen kanssa on oltava varovainen.

- Ejakuloitu sperma on erittäin herkkä monille tekijöille, koska kehon ulkopuolella sillä ei ole muiden solujen, kudosten ja kehon nesteiden suomaa suojaa. Tästä syystä emme voi tämän tutkimuksen perusteella tehdä johtopäätöstäyli neljä tuntia langatonta kannettavaa miehen sperman laadusta ja hedelmällisyydestä.

- Sen selvittämiseen vaaditaan laajoja epidemiologisia tutkimuksia.

Tutkimuksesta kertoi BBC.

 

Ratkaisuna tähän kyseiseen ongelmaan on Kannettavan tietokoneen alusta NoteDesk

 tuote 2938    

Artikkeli on julkaistu maanantaina, 05. joulukuuta, 2011.
Kerro ystävällesi
Kerro ystävällesi tästä artikkelista:  

Tietoa sivustosta


Tällä sivustolla esitellään ergonomiaratkaisuja ja kerrotaan ajankohtaisia asioita ergonomiasta. Näiden tuotteiden avulla vältät niska-, hartia- ja selkävaivoja.

Sivusto tarjoaa myös esitteitä, tuotekuvia ja esityksiä maan johtavista ergonomiatuotteista. Myynti tapahtuu aina valtuutetun jälleenmyyjän kautta.

info@ergofinland.fi / (09) 7597 330